Beterschap bloemen bestellen, waar moet je op letten?

Iemand een hart onder de riem steken is altijd een goed idee. Zeker wanneer iemand ziek in bed ligt, of misschien zelfs in het ziekenhuis. Een bloemetje is voor een beterschapswens een hele mooie! Maar waar moet je op letten? De redactie van Bloomgift geeft je enkele tips:


Combi Deal beterschap


1. De boodschap

Wanneer iemand zijn/haar been breekt of doodziek in zijn/haar bed ligt (carona!?) is het zoeken naar de juiste woorden. Uiteraard doe je dit met een persoonlijke tekst bij je Bloomgift.

Voorbeelden van beterschap teksten zijn:

 Een warme wens, en een bloemenboeket om je een beetje op te beuren.
Wij hopen voor jou een spoedig herstel. Wordt snel weer beter.
Alles komt goed. Ook dit.
Ik zend je alle liefde van de wereld.
Ik heb er geen woorden voor, maar ik ga er wel voor je zijn.
Beterschap is makkelijk gezegd, maar we hopen op een spoedig herstel.
Een kaartje om te laten weten, wie ziek is wordt hier niet vergeten.

Wanneer iemand in het ziekenhuis ligt, en je niet elke dag langs kan komen is een bloemetje versturen een dikke GO. Althans:


2. Kan je bloemen in het ziekenhuis laten bezorgen?
De meeste ziekenhuizen vinden het prima dat je bloemen meeneemt/verstuurd. Maar niet in alle kamers zijn bloemen toegestaan. Want in het bloemen(water) zitten altijd micro-organismen, zoals bacteriën en schimmels. Deze kunnen infecties veroorzaken bij patiënten met verminderende weerstand. Daarom gelden in het ziekenhuis onderstaande regels ten aanzien van bloemen en planten.  

  • Planten met potgrond zijn op de kamers van patiënten niet toegestaan. Potgrond bevat veel bacteriën en schimmels.
  • Bloemen zijn niet toegestaan op de afdelingen Intensive Care, Hartbewaking en Neonatologie. 
  • Plaats de bloemen niet op het nachtkastje van de patiënt, maar op de vensterbank. De verdere verzorging van de bloemen zal door de afdelingsassistent worden gedaan (bron: St-Anna ziekenhuis) 

Een vaas bij je bestelling voegen is bij het bezorgen van bloemen in het ziekenhuis wel aan te raden. Want hiervan is vaak een tekort. Of ga je voor een bloementaartje, deze is gestoken in steekschuim en kan zo worden neergezet!  

 

Ziekenhuis bloemen bezorgen

Extra tip:
Ook is het handig om 'niet' ruikende bloemen te kiezen. Wanneer je voor een bos hyacinten gaat, krijgt de zieke in zo'n klein kamertje misschien wel hoofdpijn van de bloemen (iets wat we juist NIET willen). Denk bijvoorbeeld aan een gerbera boeket als veilige keuze.

Beterschap bloemen in het ziekenhuis laten bezorgen
Met zoveel afdelingen en patiënten is er net even wat meer informatie nodig wanneer je bloemen in het ziekenhuis laat bezorgen. Hiervoor hebben we de naam van het ziekenhuis en voor de afdeling en het kamernummer nodig tijdens het plaatsen van jouw beterschap bestelling. Dan zorgen wij dat de bloemen bij de patiënt aan bed wordt bezorgd names jou!


3. Hooikoorts of andere allergieën?
Wanneer je al niet lekker bent, is het natuurlijk geen fijne om bloemen te ontvangen waar je ook nog eens een allergische reactie op krijgt (averechts beterschap bloemetje). En tuurlijk kan jij als afzender niet altijd weten of diegene bijvoorbeeld hooikoorts heeft. Maar het is wel een goede om rekening mee te houden wanneer je een beterschap bloemetje besteld. Zo zijn lelies & hyacinten bijvoorbeeld sterk ruikende bloemen (die je dus misschien maar beter kan laten staan, wanneer je vermoed dat diegene er niet tegen kan). Maar zo zijn leeuwenbekken en prachtige irissen wel zeer geschikt. Uiteraard zijn droogbloemen echt SAVE om te kiezen + de zieke hoeft het niet op water te zetten!

 

Roze lelies Hyacinten op tafel

Hopelijk heb je wat aan bovenstaande tips gehad! En laten we hopen dat we straks niet allemaal massaal bloemen nodig hebben tegen het caronavirus