Zoek
Filters

Zomerbloemen

Typische Zomerbloemen


Typische zomerbloemen

 

 

Zomerbloemen, wij kunnen er eindeloos veel over vertellen. Zomerbloemen komen we vaak langs de weg of in grote getalen op velden en weilanden tegen. Maar wat zijn nu echt typische zomerbloemen en waarom zijn deze alleen in de zomer verkrijgbaar? Bloomgift heeft de meest voorkomende en gekochte zomerbloemen voor je op een rijtje gezet. Je ziet deze bloemen dan ook vaak terugkomen in onze zomerse boeketten. Laat Bloomgift je met de vrolijke zomerbloemen inspireren en haal de zomer letterlijk zelf in huis. 

 
 

De Zonnebloem

De zonnebloem is de meeste bekendste bloem onder de zomerbloemen. Met zijn vrolijke gele bloemkop in de vorm van de zon en zijn lange steel, is deze bloem echt een genot om naar te kijken. De zonnebloem kan wel tot 2,50 tot zelfs 3,50 hoog worden en bloeit van juli tot oktober. Daarnaast is het ook nog een hele slimme bloem, want overdag draait de bloemkop met de zon mee en ’s-Nachts keert de bloemknop weer terug naar het oosten. Dit verschijnsel noemen ze ook wel: heliotropisme.

 

Zonnebloemen Zomerboeket

 

Zonnebloemen kunnen ook heel gesloten blijven. Dit betekent dat de zonnebloem plant nog onvolwassen is.  De oorsprong van de zonnebloem ligt in  Noord- en Midden-Amerika en zijn rond 1530 door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Wist je trouwens dat de latijnse nam van de zonnebloem Helianthus is? Dit is een samenvoeging van het Griekse woord ‘helios’ wat zon betekent en ‘anthos’ wat voor bloem staat. Voor wie ga jij een bos zonnebloemen bestellen?  

Zonnebloemen bestellen

Zomerboeket Yellow Bird

Plukboeket Zomer

De Delphinium

De Delphinium of ook wel de Ridderspoor genoemd is familie van de ranonkel (Ranunculaceae). Ook deze zomerbloemen zal je veel in onze gemengde boeketten terug vinden. De latijnse naam Delphinium betekent dolfijn, omdat de bloempluimen lijken op de vorm van een dolfijn. Ze noemen deze bloemen ook wel riddersporen, omdat dat de bloem naar achter stekende delen die net zo lijken als sporen van ridders. Wist je dat er wel meer dan 250 verschillende soorten zijn en dat Delphinium bloemen in vele kleuren beschikbaar zijn: donkerblauw, lichtblauw, lichtroze, wit en paars? Je treft ze nagenoeg vaak in de kleur blauw aan. Wie ga jij een delphinium boeket Dubbel XL of boeket Lisette cadeau geven met deze prachtige bloemenpluimen?

 

De Allium

De Allium bloem of ook wel sierui genoemd vindt je vaak terug in de (pluk)boeketten van Bloomgift. Deze opvallende paarse bloem bestaat uit allerlei kleine bloemetjes in de vorm van een bol. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar de meest opvallende is toch de Allium Globemaster en Allium Giganteum. Deze zomerbloem, want dat is het, is echt een spektakel om te zien en je kan er eindeloos van genieten. Ze geven ook extra meerwaarde aan je hoog-laag boeket. Zodra de bol van de Allium of de steel beschadigd is, dan komt er gelijk een uiengeur vrij. De Allium behoort dan ook niet voor niets tot de lookfamilie, zoals onder andere: uien, prei en bieslook. De bloemen groeien in het noordelijk halfrond, Azië en het Midden-Oosten. Voor wie ga jij Allium bloemen kopen?


Allium Delphinium zomerbloemen

  

 


De Eremurus

De Eremurus robustus (Naald van Cleopatra) of ook wel reuzespinnenkop genoemd, daar kunnen wij echt niet meer om heen. De Eremurus kan wel 2,5 meter hoog worden. Deze bijzondere verschijning zie je dan ook weer vaak terug komen bij de hoog-laag plukboeketten van Bloomgift. Ze zijn echt een verrijking om naar te kijken. De Eremurus bloeit vooral in de zomermaanden juni/juli en zijn verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje en roze. Wist je dat deze bloem afkomstig is van de lelie familie en vooral van de zon houdt? Bestel eens onze Happy Birthday of Elegant plukboeket.

 

De Crocosmia Lucifer

De Crocosmia ‘Lucifer’ of ook wel bekend onder de naam Montbretia is eveneens een populaire zomerbloem. Deze zomerbloem is helderrood of feloranje van kleur en de roots van de ze bloemen liggen in Zuid-Afrika. Met haar gebogen aren heeft de Crocosmia een prachtige bloeiwijze en is deze bloem ook vaak terug te vinden in de zomerboeketten van Bloomgift. De Crocosmia bloeit in de zomermaanden van juni tot en met augustus en kan maar liefst 100cm lang worden. De bekendste variant van de Monbretia is de Crocosmia ‘Emily McKenzie’.

Eremurus zomerbloemen 


De Strelizia

De Strelizia of ook wel Paradijsvogelbloem genaamd, is afkomstig van de bananenplant en groeit vooral in Zuid-Afrika. Het is een exotische bloem met een oranje en paarse kuif en daarom heen groen schutgeblad.Niet voor niets wordt deze bloem een Paradijsvogelbloem genoemd, want de kleuren lijken op die van een Paradijsvogel. Ook bij Bloomgift vindt je deze symbolische bloem terug in onze boeketten, zoals bij ons plukboeket Voorjaar. De Strelizia groeit in het voorjaar en zijn dan de zomermaanden beschikbaar. Wist je dat de Strelizia als symboliek staat voor vrijheid en onsterfelijkheid?

 Strelizia Paradijsvogelbloem